8 Ekim 2011 Cumartesi

İslamiyette Cinsellik Algısı

Her ne kadar uydurma mezhep inançları, spiritualizm ve uzak doğu dinlerinin bir başka formu olan tasavvuf öğretisi cinselliği kötü hatta iğrenç bir şeymiş gibi gösterse de dinin tek gerçek kaynağı olan Kur’an’a göre cinsellik Allah’ın büyük nimetlerinden birisidir.

Her şeyden önce üremenin olmayacağı, insanların farklı biyolojik özelliklere sahip bedenlerde yaratılacakları cennette, cinselliğin "varlığına" dair bilgiler bile cinselliğin tek fonksiyonunun üremek olmadığını, bilakis onun üreme dışında hazza yönelik çok önemli işleve sahip bir nimet olduğunun delilidir.

Kaldı ki cinsellik güdüsünü insana veren Allah’la Kur'an’ı gönderen Allah’ın aynı varlık olduğu göz önünde bulundurulursa, bunun aksini iddia etmenin yani kimi mezhep savunurları yahut ruhçuluk etkisindeki sufiler gibi, cinselliğin bastırılması gereken bir iğrençlik olduğunu söylemenin ne kadar saçma ve komik olduğu bir kez daha fark edilecektir.

Kur’an’a göre kötü olan cinselliğin kendisi değil, onun kontrolsüz yaşanmasıdır. İslam’da buna zina adı verilir ve evlilik dışı cinsel ilişkiyi kapsar.  Zinanın yasak olması da cinselliğin kötü bir şey olması olarak değil, kontrolsüz yaşanan cinselliğin insan hayatında pek çok problem doğruması göz önünde bulundurularak düşünülmelidir. Kur'an'da her zaman hedeflenen müminlerin henüz bu dünyayken güzelliklere, konfora kavuşturulması, sıkıntı ve sorunlardan mümkün olduğunca uzak tutulmasıdır.

Mesela kontrolsüz yaşanan cinsellik pek çok hastalığa neden olabilmekte, olayla hiç alakası olmayan masum insanların hayatını bile karartabilmektedir; (Kan nakli yoluyla Aids bulaşmasını, cinsellik yoluyla bulaşan diğer önemli hastalıkları düşünelim)  Benzer şekilde, evlilik dışı ilişkiden hamile kalan bir kadın ağır psikolojik sorunlar yaşayabilmekte, tüm bunların üstesinden tek başına gelmek durumunda kalabilmektedir. Toplumsal bir yara olan sokaktaki kimsesiz tinerci vs. çocukların bir kısmının bile büyük resme bakarak zina ile ilişkisi kurulabilir. Özetle, İslam'a göre cinsellik kötü, kirli birşey asla olmamakla birlikte kontrolsüz, evlilik dışı yaşanan cinselliğin doğurduğu olumsuz sonuçlar kötü ve kaçınılması gerekendir.

Nikah sayesinde hem eşlerin, hem de çocukların kanuni bir takım hakları korunur ve toplumsal düzen sağlanır. Elbette, Kur'an'a göre geçerli olan nikah halk arasında "imam nikahı" olarak bilinen, üç kez "boşol" diyerek boşanılan nikah değil; eşlerin ve çocukların kanuni bir takım haklardan faydalanabilmesini sağlayan, onları, kişilerin insafına bırakmadan güvence altına alan, toplumda geçerliği olan bir sözleşmedir. Günümüzde bu kriterleri karşılayan nikah "resmi nikah"tır.

Ayrıca müslümanların diğer müslümanların evlenmesinde aracı-vesile olmasında, onlara destek olmasında aşağıdaki ayet gereğince hayır vardır:

Nur Suresi 32. Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.